اجرت بهترین زمان تعویض لنت ترمز

بهترین زمان تعویض لنت ترمز

یکی از حیاتی‌ترین و پایه‌ای ترین قطعات خودرو، سیستم ترمز آن است. این قسمت از اهمیت خاصی برخوردار بوده و باعث کاهش سرعت خودرو و در آخر توقف آن می‌شود. سیستم ترمز دارای قطعات مختلفی است که یکی از این قطعات لنت‌‌های ترمز آن است. وظیفه لنت ترمز ایجاد اصطکاک میان قطعات ماشین بوده که این اصطکاک موجب توقف خودرو می‌شود. در صورت خرابی لنت ترمز، قطعات دیگر نیز دچار مشکل می‌شود و ممکن است خودرو دچار انحراف یا لرزش شود. به همین دلیل باید به زمان تعویض قطعات آن توجه داشته باشید. امروز در مقاله بهترین زمان تعویض لنت ترمز، قصد داریم به زمان مناسب این قطعه و نکات مهم آن بپردازیم‌. پس اگر می‌خواهید با این قطعه بیشتر آشنا شوید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بهترین زمان تعویض لنت ترمز

لنت ترمز چیست؟ 

لنت ترمز یکی از قطعات سیستم ترمز خودرو است که یک قطعه اصطکاکی محسوب می‌شود. این قطعه بر اثر تماس با دیسک یا کاسه چرخ، سرعت خودرو را کاهش داده و آن را متوقف می‌کند. محل قرارگیری لنت ترمز در داخل کالیپر است. مواد تشکیل دهنده لنت‌های ترمز می‌تواند متفاوت باشد که شامل فلز، سرامیک و مواد آلی هستند.‌ لنت‌های ترمز در دو نوع جلو و عقب هستند که نوع جلو آن نقش حیاتی‌تری در توقف خودرو دارند. اما این نقش حیاتی، به خرابی زودهنگام آن در مقایسه با لنت‌های عقب که با ترمز دستی ارتباط دارند، می‌انجامد. لنت‌های عقب نیز برای ترمزهای دیسکی یا کاسه‌ای در دو نوع مختلف ساخته می‌شوند.

پژو پارس بهترین زمان تعویض لنت ترمز (1)

بهترین زمان تعویض لنت ترمز خودرو چیست؟

زمان تعویض لنت ترمز خودرو به عوامل زیادی مانند نوع رانندگی و مکان رانندگی بستگی دارد. به عنوان مثال در صورتی که شما در مسیرهای پر ترافیک رانندگی کنید یا با سرعت بالا رانندگی کنید، لنت ترمز شما زودتر خراب می‌شود. اما به طور کلی، لنت‌های ترمز جلو بین 10 تا 30 هزار کلیومتر به تعویض نیاز دارد. اما لنت ترمز عقب تا 70 هزار کیلومتر می‌تواند متفاوت باشد. همچنین برای تعویض دیسک ترمز خود باید بین 70 تا 120 هزار کیلومتر اقدام کنید.

علائم خرابی لنت ترمز کدامند؟

نشانه‌های خرابی لنت ترمز شامل موارد زیر هستند:

صدای جیغ یا سوت

رایج‌ترین نشانه خرابی لنت ترمز است. این صدا از طریق تماس نشانگر فلزی کوچک با دیسک ترمز ایجاد می‌شود که این نشانگر زمانی که لنت ترمز ساییده می‌شود، با این قسمت تماس پیدا می‌کند.

صدای ساییدن

در صورتی که صدای سایدن فلز به فلز را هنگام ترمزگیری شنیدید، احتمالا لنت‌های شما تا حدی ساییده شده‌اند که دیسک ترمز آسیب دیده است. این موضوع نیاز به تعویض فوری لنت‌ها و دیسک‌ها دارد.

کاهش قدرت ترمزگیری

در صورتیکه احساس می‌کنید برای متوقف کردن خودرو به فشار بیشتری نیاز دارید، ممکن است لنت‌های شما ساییده شده باشند.

افزایش مسافت توقف

در صورتی که برای توقف خودرو خود به مسافت بیشتری نیاز دارید، این نشانه می‌تواند به ساییدگی لنت‌ها مربوط باشد.

لرزش فرمان

لرزش فرمان هنگام ترمزگیری می‌تواند یکی از نشانه‌های ساییدگی ناهموار لنت‌ها یا تاب برداشتن دیسک‌های ترمز باشد.

کشیده شدن خودرو به یک سمت

اگر هنگام ترمز گرفتن، خودرو به یک سمت کشیده می‌شود، ممکن است لنت2های یک سمت ساییده شد باشند یا مشکل دیگری در سیستم ترمز وجود داشته باشد.

نازک شدن لنت‌ها

اگر می‌خواهید لنت‌های خودرو را بررسی کنید، باید چرخ‌های خودرو را بردارید. اگر ضخامت لنت‌ها کمتر از 5 میلی‌متر بود، یعنی باید آن را تعویض کنید.

مسافت پیموده شده

اگر عمر لنت ترمز خودرو شما گذشته شده باشد یا نوع رانندگی شما متفاوت باشد، برای مثال در جاده‌ها یا در مسیرهای پر  ترافیک رانندگی کنید، باید کالیپر را باز کرده و لنت را بررسی کنید. اگر لنت شما ساییده شده بود باید به فکر تعویض لنت ترمز خود باشید.

صدای لنت ترمز و نحوه رفع آن

در صورتی که هنگام فشار دادن پدال ترمز با صدایی شبیه جیغ یا سوت از سمت دیسک چرخ‌ها می‌شنوید، یا لنت ترمز شما بیش از حد ساییده شده و شاخص آن به دیسک برخورد می‌کند که در نتیجه صدای سوت مانند به گوش می‌رسد. یا جنس لنت باعث سوت و جیغ کشیدن چرخ‌ها هنگام ترمز گرفتن می‌شود، جهت رفع این مشکل، باید از لنت‌های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید تا صدای لنت ترمز رفع می‌شود.

تاریخچه لنت ترمز خودرو

تاریخچه تولید لنت ترمز به دهه 1890 باز می‌گردد که یکی از اختراعات مهم در آن زمان، لنت ترمز اصطکاکی بود که ویلیم لنکستر در سال 1987 ثبت اختراع آن را انجام داد. لنت‌های لنکستر از مواد لایه‌ای ساخته شده بودند که اصطکاک بیشتری نسبت به بلوک‌های چوبی یا فلزی ایجاد می‌کردند و به طور قابل توجهی قدرت ترمز را افزایش دادند.

اما با این وجود، لنت‌های اولیه هنوز مشکلاتی متعددی داشتند که این مشکلات شامل سر و صدای زیادی و تمایل به صاف شدن زود هنگام در شرایط مرطوب هستند. اما در دهه‌های 1900 و 1920، پیشرفت‌های زیادی در مواد و طراحی لنت ترمز حاصل شد که در نتیجه این پیشرفت‌ها، لنت‌های بی‌صداتر، با دوام‎تر و کارآمدتر به میدان آمدند.

اما در نهایت در دهه 1920، ترمزهای دیسکی معرفی شدند. ترمزهای دیسکی از لنت‌های ترمز برای ایجاد اصطکاک روی یک دیسک فلزی چرخان به کاسه ترمز استفاده می‌کردند. ترمزهای دیسکی قدرتمندتر، کارآمدتر و قابل اعتمادتر از ترمزهای کاسه‌ای بودند که سریعا وارد استاندارد صنعت خودرو شدند. امروزه انواع لنت ترمز از مواد متلفی کانند فلز، سرامیک و مواد آلی ساخته می‌شوند.

قیمت تعویض لنت ترمز خودرو

برای اطلاع از قیمت تعویض لنت ترمز خودرو، می‌توانید با شماره درج شده در این صفحع تماس بگیرید تا از قیمت آن با خبر شوید.

جمع‌بندی

در این مقاله درمورد بهترین زمان تعویض لنت ترمز صحبت کردیم. لنت ترمز خودرو یکی از قطعات سیستم ترمز است که قطعه‌ای اصطکاکی محسوب می‌شود. این قطعه از طریق تماس با دیسک ترمز، سرعت دوران چرخ را کاهش می‌دهد و موجب توقف آن می‌شود. از جمله از علائم خرابی لنت ترمز خودرو می‌توان به صدای جیغ یا سوت، لرزش فرمان، کشیده شدن خودرو به یک سمت، نازک شدن لنت‌ها، روشن شدن چراغ نشانگر لنت ترمز و … اشاره کرد. بهترین زمان تعویض لنت ترمز جلو بین 10 تا 30 هزار کیلومتر و برای لنت ترمز عقب بین 70 تا 120 هزار کیلومتر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید