تنظیم ارتفاع تیبا یکی از اقداماتی است که برای مواردی مانند بهبود عملکرد خودرو و اسپرتتر کردن آن انجام میشود. تنظیم ارتفاع خودرو به عملی گفته میشود که در نتیجه آن فاصله کف خودرو تا سطح زمین کاهش یا افزایش پیدا میکند. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها مزایا و معایب متعدیی دارند. در این مقاله قصد داریم به تنظیم ارتفاع این خودرو و روشهای تنظیم ارتفاع آن بپردازیم. پس اگر میخواهید با تنظیم ارتفاع خودرو و جزئیات آن آشنا شوید یا قصد دارید برای خودرو تیبا خود تنظیم ارتفاع انجام دهید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
برای اطلاع از هزینه ی تنظیم ارتفاع تیبا و تعمیر جلوبندی و عقب بندی تیبا با شماره 09194143400 تماس بگیرید!
نگاه کلی به تنظیم ارتفاع خودرو
تنظیم ارتفاع خودرو فرآیندی است که در آن ارتفاع خودرو از سطح زمین تغییر داده میشود. این تنظیم میتواند باعث بهبود عملکرد خودرو، افزایش راحتی رانندگی، افزایش آیرودینامیک یا تغییرات ظاهری خودرو شود. در ادامه قصد داریم درمورد تنظیم ارتفاع خودرو به ویژه تیبا بیشتر صحبت کنیم.
راهنمای تنظیم ارتفاع تیبا؛ جزئیات فنی و روشهای انجام آن
تیبا یکی از خودروهای اقصتادی و محبوب در ایران است که توسط کشور سایپا تولید میشود. این خودرو در دو مدل سدان تیبا 1 و هاچ بک تیبا 2 عرضه میشود و به دلیل مصرف سوخت مناسب، هزینههای نگهداری پایین و طراحی ساده، مورد استقبال قرار گرفته است.
یکی از تغییراتی که برخی از رانندگان روی این خودرو اعمال میکنند، تنظیم ارتفاع هستند. این تنظیم میتواند به دلایل زیبایی، عملکرد فنی یا سازگاری با مسیرهای ناهموار انجام شود.
برای اطلاع از هزینه ی تنظیم ارتفاع تیبا و تعمیر جلوبندی و عقب بندی تیبا با شماره 09194143400 تماس بگیرید!
چرا تنظیم ارتفاع برای تیبا انجام میشود؟
تنظیم ارتفاع در این خودرو ممکن است به دلایل زیر انجام شود:
کاهش ارتفاع
- افزایش جذابیت ظاهری و اسپرت شدن خودرو
- بهبود پایداری و فرمانپذیری در سرعتهای بالا
- کاهش مقاومت بالا و مصرف سوخت
- کاهش تکانهای ناشی از ناهمواریهای جاده در سرعتهای بالا
- افزایش ارتفاع (مناسب برای جادههای ناهموار و باربری)
- جلوگیری از برخورد کف خودرو با دست اندازها و موانع
- بهبود حرکت در جادههای خاکی و ناهموار
- افزایش قدرت تحمل بار و کاهش فشار به سیستم تعلیق
- افزایش زاویه ورود و خروج در مسیرهای سخت
روشهای تنظیم ارتفاع تیبا
تنظیم ارتفاع خودرو روشهای متعددی دارد که شامل موارد زیر هستند:
کاهش ارتفاع (اسپرت کردن تیبا)
روشهای متداول برای کاهش ارتفاع تیبا عبارتند از:
تعویض فنرهای استاندارد با فنرهای کوتاه اسپرت
یکی از سادهترین و کم هزینهترین روشهای کاهش ارتفاع خودرو استفاده از فنرهای اسپرت است که معمولا کوتاهتر و سختتر از فنرهای استاندارد هستند. برخی از برندهای معروف در بازار وجود دارند که فنرهای اسپرت با نرخ سختی بهینه تولید میکنند. از مزایای این روش میتوان به بهبود ظاهر خودرو و پایداری بهتر در پیچها اشاره کرد. اما دارای مزایایی مانند کاهش نرمی سواری و افزایش فشار به کمک فنرها نیز است.
استفاده از کمک فنرهای اسپرت یا قابل تنظیم
کمک فنرهای اسپرت دارای طول کوتاهتر و سختی بیشتر هستند که باعث کاهش ارتفاع خودرو میشوند. کمک فنرهای قابل تنظیم امکان تنظیم میزان ارتفاع را بر اساس شرایط جاده و نیاز راننده فراهم میکنند. مزایای این روش شامل کنترل ارتفاع خودرو و افزایش پایداری هستند. اما معایب این روش شامل قیمت بالا و کاهش راحتی سواری هستند.
کوتاه کردن فنرها
این روش یک روش غیر اصولی و نامناسب است که در طی آن فنرهای استاندارد برش داده میشوند تا ارتفاع خودرو کاهش یابد. این روش غیر اصولی بوده و باعث کاهش عمر فنر و ایجاد مشکلات ایمنی شود. بنابراین، این روش مزایا ندارد و معایب آن شامل خطر شکستگی فنر، کاهش کیفیت زندگی و افزایش استهلاک خودرو هستند.
تغییر رینگ و لاستیک
استفاده از رینگهای بزرگتر و لاستیکهای دیواره کوتاه میتواند باعث کاهش ارتفاع کلی خودرو شود. معمولا استفاده از رینگهای 15 یا 16 اینچی به جای سایز استاندارد (13 یا 14 اینچی) باعث کاهش ارتفاع میشود. تغییر ارتفاع بدون تغییر سیستم تعلیق مزایا و تاثیر منفی روی نرمی سواری و احتمال آسیبدیدگی بیشتر چرخها از معایب این نوع روش هستند.
افزایش ارتفاع تیبا (مناسب برای مسیرهای ناهموار و آفرود)
برای افزایش ارتفاع خودرو، روشهای زیر رایج است:
استفاده از فنرهای بلندتر و قویتر
در این روش فنرها استاندارد با نمونههای بلندتر و مقاومتر تعویض میشوند. این فنرها معمولا مخصوص خودروهای آفرود طراحی شدهاند و استحکام بالاتری دارند. از مزایای این روش میتوان به افزایش قدرت عبور از موانع و جلوگیری از برخورد کف خودرو با زمین و از معایب آن میتوان به افزایش مصرف سوخت و کاهش تعادل در سرعتهای بالا است.
نصب اسپیسر
اسپیسرها قطعاتی هستند که در قسمت بالای کمک فنر نصب شده و باعث افزایش ارتفاع خودرو میشوند. این روش یکی از کم هزینهترین و سادهترین روشهای افزایش ارتفاع تیبا محسوب میشود. این نوع نصب هزینه پایینی داشته و افزایش ارتفاع به میزان دلخواه است. اما معایب این روش شامل تغییر در زاویه عملکرد کمک فنر و امکان کاهش کنترلپذیری خودرو هستند.
استفاده از کمک فنرهای بلندتر و تقویت شده
کمک فنرهای بلندتر میتوانند ارتفاع خودو را افزایش دهند. برخی از خودروهای آفرود از کمک فنرهای گازی یا هیدرولیکی تنظیم شونده برای تغییر ارتفاع استفاده میکنند. مزایای این روش شامل افزایش قدرت تحمل وزن و عملکرد بهتر در مسیرهای ناهموار است. معایب این روش نیز شامل هزینه بالا و نیاز به تنظیم دقیق سیستم تعلیق هستند.
مزایا و معایب تنظیم ارتفاع تیبا
مزایا و معایب تنظیم ارتفاع تیبا شامل موارد زیر هستند:
مزایا
- عبور راحت تر از مسیرهای ناهموار و دست اندازها
- جلوگیری از آسیب دیدگی کف خودرو
- بهبود عملکرد در جادههای خاکی
معایب
- افزایش مصرف سوخت
- کاهش کنترل پذیری در سرعتهای بالا
- افزایش احتمال واژگونی در تغییر مسیرهای ناگهانی
جمع بندی
تنظیم ارتفاع تیبا یکی از کارهایی است که معمولا با هدف بهبود عملکرد خودرو و اسپرت شدن خودرو انجام میشود. تنظیم ارتفاع خودرو به تنظیم ارتفاع خودرو از سطح زمین گفته میشود که به دو صورت افزایش یا کاهش ارتفاع انجام میشود. کاهش ارتفاع باعث اسپرت تر شدن خودرو و افزایش ارتفاع باعث آفرود شدن خودرو انجام میشود. این کار روشهای متعددی دارد که هر کدام مزایا، معایب و ویژگیهای خاص خود را دارند. برای تنظیم ارتفاع تیبا میتوانید به اتو رگلاژ مراجعه کنید یا برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت این اقدام با ما تماس حاصل فرمائید.