روشن شدن چراغ چک خودرو

علت روشن شدن چراغ چک خودرو

صاحبان خودرو ممکن است با مشکلات مختلفی در خودرو خود رو به رو شوند که این مشکلات هر کدام به نوبه خود نگران کننده هستند. یکی از این مشکلات که بسیار نگران کننده است، روشن شدن چراغ چک خودرو محسوب می شود. زیرا این چراغ بر مبنای یک هشدار برای تمام خودرو بوده و نمی دانند در کدام قسمت خودرو ایرد وجود دارد که آن را برطرف کنند. روشن شدن این چراغ مانند یک زنگ خطر است که شما را به سمت عیب یابی خودرو سوق می دهد. روشن شدن چراغ چک می تواند دلایل زیادی داشته باشد که امروز در مقاله علت روشن شدن چراغ چک خودرو بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

روشن شدن چراغ چک خودرو

چراغ چک خودرو چه وظیفه ای دارد؟

چراغ چک زنگ خطر کامپیوتر خودرو به شمار می رود. این چراغ درواقع عیب های خودرو را از سمت کامپیوتر خودرو به نمایش می گذارد و هشدار می دهد که مشکلی در خودرو وجود دارد. رنگ این چراغ ها به رنگ زرد، نارنجی یا قرمز می باشد. یادتان باشد که اگر این چراغ به صورت چشمک زن بود باید آن را جدی بگیرید زیرا این وضعیت نشان دهنده احتراق ناقص بوده و می تواند کاتالیزور را بیش از داغ کند که همین امر احتمال حریق خودرو را افزایش می دهد. در ادامه 15 دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو را برای شما شرح می دهیم.

15 علت روشن شدن چراغ چک خودرو

در این بخش می خواهیم دلایلی که ممکن است موجب روشن شدن چراغ چک خودرو شود را برای شما شرح دهیم. این دلایل به شرح زیر هستند.

1-باز بودن درب باک خودرو

باز بودن یا شکسته شدن درب باک خودرو باعث روشن شدن چراغ چک خودرو می شود. در نتیجه شما باید درب باک را ببندید یا آن را تعمیر کنید. باز بودن درب باک خودرو یکی از ساده ترین دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو محسوب می شود.

2-خرابی سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است. خرابی این قطعه ممکن است به قطعاتی مانند کاتالیزور آسیب برساند. لازم به ذکر است که این قطعه بسیار گران قیمت است. با معیوب بودن این قطعه مصرف سوخت افزایش یافته و اطلاعات ورودی به ای سی یو را دچار اختلال می کند.

3-خرابی و ایرادات باتری خودرو

خودرو های مدرن یک چراغ مخصوص جهت نشان دادن مشکل در باتری داشته و در بعضی از خودرو با خراب شدن باتری خودرو، چراغ دینام روشن می شود. روشن شدن چراغ چک خودرو در خودرو های معمولی ممکن است وجود مشکل در باتری باشد.

4-سنسور جریان هوا

وظیفه سنسور هوا این است که مقدار هوای ورودی به موتور خودرو را کنترل کرده و اطلاعات لازم ر به ECU مخابره کند تا میزان پاشش سوخت تنظیم شود.

5-ایرادات مبدل کاتالیزور

این قطعه از ورود ترکبات مضر سوخت به محیط جلوگیری می کند. روشن شدن چراغ چک خودرو به دلیل وجود خرابی در این قطعه بیشتر در خودرو های فرسوده  قدیمی قابل مشاهده است.

6-خرابی کوئل

کوئل برق لازم را جهت جرقه زدن شمع های خودرو به وجود می آورد. در صورتی که این قطعه دچار مشکل شود، شمع ها به درستی کار نمی کنند.

7-خرابی شمع های خودرو

شمع های خودرو موجب جرقه زنی احتراق می شوند. خراب بودن این قطعه باعث نرسیدن برق کافی به شمع ها شده و نمی گذارد جرقه زنی به درستی اتفاق بیافتد که در نتیجه روشن شدن چراغ چک اتفاق می افتد.

8-ایراد در انژکتور بنزین

این قطعه وظیفه پاشش سوخت را بر عهده دارد. در صورت روشن شدن چراغ چک خودرو ممکن است مشکلی در انژکتور وجود داشته باشد. برای این ایراد شما باید سوزن های انژکتور را تمیز کرده یا آن را تعویض کنید. کثیف شدن انژکتور دلایل مهمی از جمله نوع رانندگی و بنزین منصرفی دارد.

9-خرابی سیستم چرخش گاز اگزوز

تعویض کردن کردن شیر ERG و تمیز کردن سیستم گاز اگزوز بسیار پر هزینه می باشد. خراب بودن این سیستم به انژکتور نیز آسیب می زنند به همین ترتیب در صورتی که چراغ چک به علت مشکل در سیستم چرخش گاز اگزوز باشد باید هر چه سریع تر نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

10-نشتی خلاء

 خودرو ها از چند سیستم خلاء برخودار هستند که هر کدام از آن ها کار های مختلفی انجام می دهند. نشانه های نشتی خلاء درجا زدن خودرو و بالا ماندن دور موتور است.

11-خرابی ترموستات

وظیفه این قطعه جلوگیری از بالا رفتن دمای موتور خودرو و فرستادن جریان هوای سرد به سمت خودرو است. در صورتی که مایع خنک کننده داخل ترموستات به موقع تعویض شود شود، این قطعه کار خود را به درستی انجام می دهد.

12-نصب کردن غلط دزدگیر خودرو

در صورتی که دزدگیر به درستی روی خودرو نصب و تنظیم نشده باشد، کامپیوتر خودرو آن را به عنوان یک ایراد در نظر گرفته و چراغ چک خودرو روشن می شود.

13-مشکل در سوخت خودرو

اگر سنسور اکسیژن دچار مشکل شود، احتراق به درستی صورت نگرفته و موجب سوختن ناقص بنزین در خودرو می شود.

14-فرسودگی وایر ها

در صورتی که وایر دچار خرابی شده باشد، ترکیب سوخت و هوا به درستی انجام نشده و اشتغال ناقص صورت می گیرد.

15-ایراد در سنسور MAF

سنسور MAF در آب و هوای خشک و گرم زود خراب می شود و جهت جلوگیری از آن فیلتر هوا باید به موقع تعویض شود.

چگونه چراغ چک خودرو را خاموش کنیم؟

-رانندگی کوتاه مدت و بررسی مجدد چراغ چک

-دیاگ زدن

-روشن و خاموش کردن خودرو

-قطع و وصل کردن باتری خودرو

سخن آخر


در این مقاله دریافتیم در بسیاری مواقع تا مشکل حل نشود، چراغ چک خودرو خاموش نمی شود. بهترین و مناسب ترین راه جهت تشخیص روشن شدن چراغ چک خودرو، استفاده از دستگاه دیاگ است. با استفاده از این دستگاه، کد های مربوطه قابل خواندن شده و می توان مشکلات خودرو را متوجه شد. همچنین دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو می تواند به دلایلی همچون باز بودن یا شکستن در باک، فرسودگی تایر ها، ایراد در سوخت خودرو، نصب کردن غلط دزگیر خودرو، خرابی تموستات و … باشد. آیا شما هم با این مشکل رو به رو شده اید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بزارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید