تعویض لنت ترمز برلیانس H330

تعویض لنت ترمز برلیانس H330

 برلیانس یکی از سدان‌های جمع و جور چینی مونتاژ داخلی است که از زمستان 1393 و پس از امضای قرارداد همکاری بین دو کمپانی سایپا و برلیانس اتو، به یکی از محصولات شرکت سایپا تبدیل شد. این خودرو با مدل‌های 94 وارد بازار ایران شد. در ادامه می‌خواهیم درمورد تعویض یکی از قطعات خودرو یعنی لنت آن صحبت کنیم. لنت ترمز یکی از قطعات سیستم ترمز است که باعث متوقف کردن آن می‌شود. پس اگر می‌خواهید با این قطعه بیشتر آشنا شوید، امروز در مقاله تعویض لنت ترمز برلیانس h330 با ما همراه باشید.

جهت هر گونه سوال در مورد تعویض لنت ترمز برلیانس و هزینه ی تعویض لنت ترمز برلیانس و تعمیر جلوبندی برلیانس با 09194143400 تماس بگیرید!

تعویض لنت ترمز برلیانس H330

مشخصت فنی برلیانس h330

قبل از اینکه به سراغ لنت ترمز این خودرو برویم، قصد دارم درمورد مشخصات این خودرو صحبت کنیم که به شرح زیر هستند:

محور محرک: دیفرانسیل

حجم موتور: 1498 سی سی (1.5 دستی و اتومات)- 1654 سی سی (1.65 دستی و اتومات)

نوع موتور: BM15L (برلیانس 1.5 دستی و اتومات)- BM16LB (برلیانس 1.65 دستی و اتومات)

حداکثر قدرت: 103 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه (1.5 دستی و اتومات)- 114 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه (1.65 دستی و اتومات)

حداثر گشتاور: 138 نیوتن متر در 3800 دور در دقیقه (1.5 دستی و اتومات)- 154 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه (1.65 دستی و اتومات)

شتاب: 12.5 ثانیه (1.5 دستی)- 14 ثانیه (1.5 اتومات)- 12 ثانیه (1.65 دستی)- 13.5 ثانیه (1.65 ثانیه)

حداکثر سرعت: 170 کیلومتر بر ساعت

لنت ترمز چیست؟

لنت ترمز قطعه‌ای است که در سیستم ترمز قرار دارد و بر اثر تماس با دیسک یا کاسه چرخ، اصطکاک ایجاد می‌کند و سرعت دوران چرخ‌ها را کاهش داده و باعث توقف خودرو می‌شود. این قطعه داخل کالیپر قرار گرفته است و از مواردی مانند فلز، سرامیک و مواد عالی ساحته می‌شود. دو نوع لنت ترمز وجود دارد که شامل لنت‌های جلو و عقب هستند. لنت‌های جلو به دلیل اینکه نقش‌های حیاتی‌تری در توقف خودرو دارند، معمولا زودتر از لنت‌های عقب که با ترمز دستی در ارتباط هستند، خراب می‌شوند. لتا‌ها عقب نیز برای ترمزهای دیسکی یا کاسه‌ای در دو نوع مختلف ساخته می‌شوند.

هزینه تعویض لنت ترمز برلیانس H330

تاریخچه لنت ترمز

در دهه 1980، اختراعات زیادی در جهت بهبود سیستم‌های ترمز صورت گرفت. یکی از اختراعات مهم، لنت ترمز اصطکاکی بود که آن را ویلیام لنکستر در سال 1897 اختراع کرد. این نوع لنت‌ها اصطکاک بیشتری در مقایسه با بلوک‌های چوبی یا فلزی داشتند و قدرت ترمز را افزایش می‌دادند.

با این حال، لنت‌های اولیه مشکلات مختلفی داشتند، از جمله از این مشکلات شامل سر و صدای زیاد و صاف شدن زود هنگام در شرایط مرطوب بودند. در دهه‌های 1900 و 1920، پیشرفت‌های زیادی در مواد و طراحی لنت ترمز حاصل شد که در نتیجه این پیشرفت‌ها لنت‌های بی صداتر، با دوام‌تر و کارآمدتری تولید شدند. امروزه لنت ترمز از مواد مختلفی مانند فلز، سرامیک و مواد آلی ساخته می‌شوند.

انواع لنت ترمز

لنت‌های ترمز در انواع مختلفی ساخته می‌شود که هر کدام مزایا و معایب متعددی دارند. لنت‌ها بر اساس ماده اصلی سازنده دسته‌بندی می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

لنت ترمز فلزی

لنت ترمز فلزی از مواد فلزی مانند مس، فولا و آهن تولید می‌شوند. از مزایای این نوع لنت می‌توان به اصطکاک بالا و قدرت ترمزگیری عالی در شرایط مختلف، قیمت مناسب و دوام بالا اشاره کرد. این لنت همچنین دارای معایبی مانند ایجاد سر و صدای زیاد هنگام ترمزگیری، سایش بیشتر دیسک ترمز، ایجاد ذرات معلق مضر در هوا دارد.

لنت ترمز نیمه فلزی

لنت ترمز نیمه فلزی از ترکیبات فلزات و مواد غیر فلزی مانند سرامیک و مواد آلی ساخته می‌شود. از مزایای این قطعه می‌توان به تعادل بین قدرت ترمزگیری، سر و صدا و سایش کمتر، قیمت مناسب، عملکرد خوب در شرایط مختلف آب و هوایی و … اشاره کرد. لنت نیه فلزی دارای معایبی همچون عمر کوتاه‌تر نسبت به لنت‌های فلزی، قدرت ترمزگیری کمتر نسبت به با لنت‌های فلزی است.  

لنت ترمز سرامیکی

این نوع لنت از سرامیک و الیاف مصنوعی ساخته شده است و بهترین نوع لنت ترمز به شمار می‌رود. لنت ترمز سرامیکی دارای مزایایی مانند عملکرد کم صدا و بدون صدا، ایجاد گرد و غبار کم، عمر طولانی، سازگاری با محیط زیست است. معایب این قطعه شامل قیمت بالا، قدرت ترمزگیری ضعیف‌تر نسبت به لنت‌های فلزی و عملکرد ضعیف در شرایط سرد و مرطوب هستند.

لنت ترمز ارگانیک

مواد تشکیل‌دهنده این نوع لنت از مواد عالی مانند کاغذ، رزین، الیاف مصنوعی هستند. مزایای این قطعه اعم از بسیار کم صدا و بدون صدا، سازگاری با محیط زیست و قیمت مناسب هستند. از معایب این قطعه می‌توان به قدرت ترمزگیری ضعیف در مقایسه با انواع دیگر لنت ترمز، عمر کوتاه و عملکرد ضعیف در شرایط مرطوب هستند.

نشانه‌های خرابی لنت ترمز کدامند؟

علائم خرابی این قطعه شامل موارد زیر هستند:

صدای نامتعارف

در صورت ساییده شدن لنت ترمز، نشانگر فلزی کوچک داخل آن با دیسک ترمز تماس پیدا کرده و صدا ایجاد می‌کند.

کاهش قدرت ترمزگیری

در صورتی که احساس می‌کنید برای متوقف کردن خودرو نیاز به فشار بیشتری روی پدال ترمز نیاز دارید، ممکن است لنت‌های ترمز شما ساییده شده باشند.

افزایش مسافت توقف

در صورتی که برای توقف خودرو به مسافت بیشتری نسبت به گذشته نیاز دارید، می‌تواند نشانه‌ای از ساییده شدن لنت‌ها باشد.

لرزیدن فرمان

در صورتی که هنگام ترمزگیری، در فرمان خودرو خود لرزشی احساس کردید، یعنی لنت‌ها به صورت ناهموار ساییده شده است یا دیسک‌های ترمز تاب برداشته‌اند.

کشیده‌شدن خودرو به یک سمت

اگر هنگام ترمزگیری خودرو به یک سمت کشیده می‌شود، ممکن است لنت‌های ترمز ساییده شده باشند یا مشکل دیگری در سیستم ترمز وجود داشته باشد.

تعویض لنت ترمز برلیانس H330

جهت تعویض لنت ترمز این خودرو اطلاع از قیمت لنت ترمز، می‌توانید با اتو رگلاژ تماس بگیرید و از اطلاعات مورد نیاز مطلع شوید.

جمع‌بندی

در این مقاله درمورد تعویض لنت ترمز برلیانس H330 صحبت کردیم. لنت ترمز یکی از قطعات سیستم ترمز است که به دلیل تماس با دیسک یا کاسه چرخ اصطکاک شدید ایجاد می‌کند و باعث توقف خودرو می‌شود. این قطعه برای اولین بار در سال 1897 توسط ویلیام لنکستر اختراع شد و در نهایت در سال 2000 جهت افزایش سازگاری با محیط زیست، پیشرفت کرد. لنت ترمز انواع مختلفی دارد که شامل لنت ترمز فلزی، نیمه فلزی و سرامیکی هستند که مزایا و معایب هر کدام را بیان کردیم. شما برای تعویض لنت ترمز برلیانس H330 به اتو رگلاژ مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید