برلیانس اچ 330 سدان و برلیانس اچ 320 هاچ بک، خودروهای کامپکتی هستند. این خودروها در سال 2013 توسط شرکت برلیانس آتو، جایگزین ماشین برلیانس بی اس 2 روانه بازار شدند. برلیانس در ایران از طریق شرکت پارس خودرو منتاژ میشود. این خودرو شامل سه مدل برلیانس اچ 330، برلیانس اچ 320 و برلیانس سی 3 کراس است. همانطور که میدانید جلوبندی در ماشین از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. جلوبندی خودرو قسمت جلویی و زیرین ماشین است که با سیستم تعلیق خودرو ارتباط تنگاتنگی دارد. حال در این مقاله از سایت اتو رگلاژ ما اطلاعاتی درمورد تعمیر جلوبندی برلیانس برای شما جمع آوری کردهایم. پس اگر این ماشین را خریداری کردهاید و میخواهید اطلاعاتی درمورد آن داشته باشید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
جلوبندی ماشین چیست ؟
جلوبندی یکی از قسمتهای مهم و حیاتی در ماشین محسوب میشود. سیستم تعلیق و جلوبندی موجب تعادل خودرو در حال حرکت شده و حتی در سکون آن نیز نقش دارد. کار جلوبندی هندل خودرو در شرایطهایی همچون ناهمواریها، چالهها، پیج جادهها، دست اندازها و .. است. تکانها و لرزشهایی که به دلیل گذر از ناهمواریهای سطح جاده به بدنه خودرو وارد میشوند، با کمک سیستم جلوبندی و تعلیق خنثی شده و تعادل را در حرکت خودرو ایجاد میکند.
برخی از اجزای مهم جلوبندی خودرو برلیانس شامل اکسل، طبق دو طرف، سیستم چرخ ها، رام، فنر لول و کمک فنرهای جلوف سیبک ها، سگدست، میل تعادل و میل موجگیر، بلبرینگ و توپی چرخ ها و سیستم فرمان هستند.
بیشتر بخوانید : تعویض میل تعادل
چند نشانه و هشدار برای خرابی جلوبندی برلیانس 230
جهت تشخیص برای تعمیر جلوبندی برلیانس لازم است نشانه و هشدار های خرابی آن را بیدانید. همانطور که پیشتر به شما گفتیم سیستم جلوبندی یکی از حیاتی ترین اقسام خودرو است که سلامت آن از اهمیت بسیار زیادی برخودار است. اگر فهمیدید که قطعات این سیستم دچار آسیب شده اند، هر چه سریعتر برای تعویض یا تعمیر آنها اقدام نمایید. به هر حال ما در این بخش چند نشانه و یا هشدار برای خرابی جلوبندی خودرو بلریانس را به شما معرفی می کنیم. این نشانه ها شامل :
- گیج زدن خودرو
- شنیدن یک صدای صوت مانند از چرخ ها
- صدای غیر معمول یا غیر عادی هنگام رانندگی
- منحرف شدن خودرو به یک سمت دیگر
- لرزیدن فرمان هنگام سرعت گرفتن
- اگر فرمان را رها کنید ممکن است به مدت چند ثانیه خودروی شما به سمت دیگر کشیده شود
3 علت اصلی و مهم صدای جلوبندی برلیانس
حتما برای شما هم پیش آمده است که هنگام رانندگی ماشینتان صدا داده و یا هنگامی که فرمون خود را میچرخانید صدای نا معمولی را بشنوید که حتی وقتی به تعمیرگاه مراجعه میکنید و تعمیر کار ماشین شما را به حرکت در میآورد دیگر صدا نمیدهد. در این بخش میخواهیم دلایل صدا دادن جلوبندی را به شما بگوییم. همچنین جهت تعمیر جلوبندی برلیانس لازم است تا از 3 علت اصلی صدا دادن جلوبندی برلیانس آگاه شوید. این سه علت شامل موارد زیر میباشند:
– خرابی سیبکهای فرمون یا سیبکهای زیر کمک
هنگام خرابی این قسمت، سیبکها هنگام صبح یا هنگامی که ماشین سرده بوده و هنوز گرم نشده است، خشک و درگیر میشوند و به محض اینکه شما شروع به حرکت کردن میکنید، درگیر بودن آنها تمام میشود و دیگر صدایی نمیشنوید.
– خرابی کمک فنر ها
به این معنا که سوپاپ فنر دال کمک فنر خلاصی ایجاد میکند و در اول صبح هنگامی که ماشین بالا پایین میشود، شروع به صدا دادن میکند و اگر یک مقدار روغن روان تر بشود، حالت خلاصی سوپاپ تمام میشود و دیگر صدایی نمیدهد.
از کجا بفهمیم صدای ماشین مربوط به کمکها است یا سیبکها ؟
در جواب این سوال باید به شما بگوییم که بهترین کار این است که هنگامی که ماشین میخواهد صدا بدهد، فرمان ماشین را یک مقدار به سمت راست و یک مقدار نیز به سمت چپ بچرخانید، در صورتی که در این حالت صدایی شنیدید به این معنا است که اشکال در سیبکهای خودروی شما میباشد. اما اگر خودروی شما صدایی از خود ایجاد نکرد و فقط در حالت بالا و پایین کردن کمک فنر ها این صدا ایجاد بشود، دیگر میتوانید کاملا مطمئن باشید که این صدا به کمک فنرهای شما مربوط است.
آسانترین تست کمک فنر
در سیستم تعلیق بجز خودروهای پنوماتیک در تمام آنها سیستم کمک فنر وجود دارد. سیستم کمک فنر به مجموعه کمک، فنر و تمام متعلقات گفته میشود. وظیفه این کمک فنرها به یک صورت است اما از لحاظ ظاهری نسبت به هر ماشینی متفاوت میباشد. همچنین استقامت و کارکرد آنها نیز به نوع طراحی خودرو ها دارد.نکته قابل توجه این است که ماشینهای خارجی و ایرانی از لحاظ کارکرد کمک فنر کاملا به یکدگیر شباهت دارند.
کمک فنرها در چه صورت خراب میشوند ؟
کارکرد این کمک فنرها به این صورت میباشد که در دست انداز، سرعت گیرها تا حد امکان با توجه به فشاری که به آن وارد میشود جمع میشود و مجددا به حالت اولیه خود باز میگردد. که این جمع شدن و به حالت اولیه باز گشتن استاندارد های خودش را دارد. طراحی کمک فنر به اینگونه است که هنگامی که کمک فنر پایین میرود باید این عمل کمی روانتر صورت بگیرد و هنگامی که به سمت بالا کشیده میشود یک مقدار سفتتر است. در صورتی که بیش از اندازه شل باشد، هنگام رد شدن از دست انداز با سرعت بسیار زیاد جمع شده و همین اتفاق موجب گیج زدن ماشین میشود. اما در صورتی که هنگام بالا رفتن آن این عمل بیش انداره سفت صورت بگیرد، داخل دست اندازها نمیتواند به خوبی جمع شود و سپس موجب کوبیدن ماشین میشود.
بعضی از افراد گمان میکنند که اندازه باز و بسته شدن کمک فنرها باید به یک اندازه و روان باشد. در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است. همانطور که گفتیم این کمک فنرها باید هنگام جمع شدن روان بوده و هنگام بالا رفتن یک مقدار سفت باشند. به عنوان مثال فرض کنید هنگام دست انداز خودرو هنگامی که میخواهد در فشار جمع شدن قرار بگیرد، تمام فشار را فنرهای شما میگیرند و در این صورت اگر کمک فنر به سختی جمع شود، این موضوع باعث کوبیدن و همچنین ضربه زدن به ماشین میشود. از این رو، این نکات را باید برای تعمیر جلوبندی ساینا و تشخیص خرابی آن به یاد داشته باشید.
برای تعمیر شیشه خودرو برلیانس خود میتوانید به یکی از بهترین تعمیرگاهها یعنی شیشه اتومبیل عبدالهی مراجعه کنید.
خدمات تعمیر جلوبندی برلیانس اتو رگلاژ
تمامی خدمات اعم از :
- تعمیر و تعویض سیبک برلیانس
- میزون فرمون برلیانس
- تعمیر اکسل خودرو
- تعویض و تعمیر فنر و کمک فنر برلیانس
- تعمیر و تعویض بوش طبق برلیا پذیرفته می شود.
رسالت خیابان سراج،مظفری نیا،بعد از پمپ بنزین سراج ،زیر پل وفادار بن بست شکوفه، جلوبندی سازی مهرداد (اتو رگلاژ)
بستگی به نوع کار خودرو شما دارد. از 1 ساعت می تواند زمان ببرد تا 7 الی 8 ساعت