اجرت تعویض لنت عقب ریو

تعویض لنت عقب ریو

تعویض لنت عقب ریو و تعمیر جلوبندی ریو خود را به اتو رگلاژ بسپارید.. لنت‌های خودرو یکی از مهم‌ترین اجزای آن هستند که با ایجاد اصطکاک موجب کاهش سرعت و در نهایت توقف آن می‌شوند. لنت‌های خودرو دو نوع عقب و جلو هستند که در این مقاله به این دو نوع لنت، خصوصا لنت عقب می‌پردازیم. در صورت خرابی این نوع لنت‌ها، سکون و حرکت خودرو به مشکل می‌خورد و خودرو از خود علائم مختلف نشان می‌دهد. این علائم می‌توانند شامل کشیده شدن خودرو به یک سمت، طولانی شدن توقف خودرو و … باشند. پس اگر می‌خواهید با لنت‌های خودرو آشنا شوید، در مقاله تعویض لنت عقب ریو همراه ما باشید.

تعویض لنت عقب ریو (1)

لنت ترمز چیست؟

لنت ترمز قطعه‌ای است که به دلیل تماس با دیسک یا کاسه چرخ خودرو، اصطکاک شدیدی ایجاد می‌کند و سرعت دوران چرخ‌ها را کاهش می‌دهد و خودرو را متوقف می‌کند. لنت ترمز داخل کالیپر قرار می‌گیرد و از موادی همچون فلز، سرامیک و مواد آلی ساخته می‌شود. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، لنت‌های خودرو شامل دو نوع عقب و جلو هستند که لنت‌های جلو به دلیل اینکه نقش حیاتی‌تری در متوقف کردن خودرو دارند، زودتر از لنت‌های عقب فرسوده می‌شوند.

لنت جلو خودرو چیست؟

لنت‌های جلو خودرو جهت استفاده در محور جلوی خودرو طراحی شده‌اند. این لنت‌ها از مواد اصطکاکی ساخته شده و هنگام فشردن پدال ترمز خودرو، به دیسک ترمز فشار می‌کنند و خودرو را متوقف می‌کنند. سایز این نوع لنت‌ها از لنت‌های عقب بزرگ‌تر بوده و قوی‌تر نیز هستند.

انواع لنت ترمز کدامند؟

لنت ترمز دارای انواع زیر است:

لنت ترمز فلزی

لنت ترمز فلزی از ترکیبات فلزاتی مانند مس، فولاد و آهن ساخته می‌شود. این نوع لنت ترمز، اصطکاک و قدرت ترمزگیری بالایی دارد. لنت ترمز فلزی همچنین دارای قیمت مناسب و دوام بالایی است. از جمله از معایب این نوع لنت می‌توان به ایجاد سر و صدا هنگام ترمزگیری، سایش بیشتر دیسک ترمز و ایجاد ذرات مضر در هوا اشاره کرد.

لنت ترمز نیمه فلزی

 این نوع لنت ترمز ترکیبی از فلزات و مواد غیر فلزی همچون سرامیک و مواد آلی است. مزایای لنت ترمز نیمه فلزی شامل تعادل بین قدرت ترمزگیری، سر و صدا و سایش کمتر، قیمت مناسب، عملکرد خوب در شرایط مختلف آب و هوایی هستند. معایب آن نیز اعم از عمر کوتاه نسبت به لنت‌های فلزی، قدرت ترمزگیری کمتر در مقایسه با لنت‌های فلزی هستند.

لنت ترمز سرامیکی

این نوع لنت ترمز از سرامیک و الیاف مصنوعی ساخت می‌شود و بهترین نوع لنت ترمز محسوب می‌شود. از مزایای این نوع لنت ترمز می‌توان به کم صدا بودن یا بی صدا بودن، ایجاد گرد و غبار و عمر طولانی اشاره کرد. همچنین لنت ترمز سازگاری زیادی با محیط زیست دارد اما از طرفی قیمت بالایی داشته و قدرت ترمزگیری ضعیف‌تری در مقایسه با لنت‌های فلزی دارد و عملکرد آن نیز در شرایط سرد و مطلوب مختل می‌شود.

لنت ترمز ارگانیک

لنت‌های ترمز ارگانیک از مواد آلی همچون کاغذ، رزین و الیاف مصنوعی تولید می‌شوند. مزایای این نوع لنت شامل بسیار کم صدا و بدون صدا، سازگاری با محیط زیست و قیمت مناسب هستند. از معایب لنت ترمز ارگانیک نیز می‌توان به ضعیف‌ترین قدرت ترمزگیری در انواع لنت، عمر کوتاه و عملکرد ضعیف در شرایط مرطوب اشاره کرد.

نحوه عملکرد لنت ترمز

در زیر مراحل لنت ترمز را به طور خلاصه شرح می‌دهیم:

فشار دادن پدال ترمز

هنگامی که پدال ترمز خود را فشار می‌دهید، نیرویی به سیلندر اصلی ترمز منتقل می‌شود.

ایجاد فشار هیدرولیکی

در سیلندر ترمز؛، این نیرو به فشار هیدرولیکی تبدیل می‌شود.

انتقال فشار به پیستون‌ها

فشار هیدرولیکی از طریق لوله‌های ترمز به کالیپرهای ترمز منتقل می‌شود. در هر کالیپر فشار روغن به پیستون‌های هیدرولیکی اعمال ی‌شود.

فشار لنت‌ها به دیسک یا کاسه ترمز

پیستون‌های هیدرولیکی لنت‌های ترمز را به سمت دیسک ترمز (در خودروهای دیسکی) یا کاسه ترمز (در خودروهای کاسه‌ای) فشار می‌دهند.

ایجاد اصطکاک و کاهش سرعت

اصطکاک بین لنت و دیسک یا کاسه ترمز، انرژی جنبسی خودرو را به گرما تبدیل می‌کند و سرعت خودرو ر کاهش داده و در نهایت آن را متوقف می‌کند.

قیمت تعویض لنت عقب ریو

در صورتی که قصد دارید لنت عقب خودرو خود را تعویض کنید، می‌توانید با ما تماس بگیرید و از قیمت آن مطلع شوید. اتو رگلاژ به دلیل استفاده از به روزترین تجهیزات روز دنیا، مجرب‌ترین متخصصان خودرو، بهترین خدمات جلوبندی خودرو و لنت ترمز آن را برای شما مشتریان عزیز را انجام می‌دهد.

نحوه چک کردن لنت ترمز

شما باید برای اطلاع از عملکرد ایمن و کرآمد وسیله لنت‌نهای ترمز خود، آن را به صورت منظم بررسی کنید. برای بررسی این قسمت باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا چرخ‌های خود را برای دسترسی به لنت‌های ترمز بردارید و چرخ‌های آن را جدا کند.
  • در مرحله بعدی، لنت‌های ترمز را از لحاظ ضخامت بررسی کنید و اگر میزان ضخامت آن‌ها کمتر از 5 میلی‌متر باشد، باید تعویض شوند. همچنین به دنبال علائم سایش ناهموار یا شیار شدن باشید.
  • بیشتر لنت‌های ترمز دارای پلیت‌های نشانگر سایش هستند که اگر لنت‌ها تا حد مشخصی ساییده شوند، بیرون می‌آیند.
  • سپس لنت ترمز را از لحاظ ترک خوردگی یا شیار شدن مورد بررسی قرار دهید. اگر دیسک ترمز آسیب دیده یا نازک شده باشد، یعنی زمان تعویض آن فرا رسیده است.

زمان تعویض لنت ترمز

زمان تعویض لنت ترمز می‌تواند با توجه به شرایط رانندگی و نوع رانندگی متفاوت باشد. اما در صورتی که علائمی همچون صدای جیغ یا سوت، صدای ساییدن، کاهش قدرت ترمزگیری، افزایش مسافت توقف، کشیده شدن خودرو به یک سمت و … را مشاهده کردید، برای تعویض لنت ترمز خودرو خود سریعا به یک تعمیرگاه معتبر مراجعه کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله درمورد تعویض لنت عقب ریو صحبت کردیم.لنت ترمز خودرو یک قطعه اصطکاکی است که سرعت دوران چرخ‌ها را کاهش داده و در نهایت موجب توقف کردن خودرو می‌شود. از انواع لنت ترمز می‌توان به لنت ترمز فلزی، نیمه فلزی، ارگانیک، سرامیکی و … اشاره کرد. بهترین نوع لنت ترمز، لنت ترمز سرامیکی است. از جمله از علائم خرابی لنت ترمز می‌توان به صدای جیغ یا سوت، صدای ساییدن، کاهش قدرت ترمز گیری، افزایش مسافت توقف و … اشاره کرد. برای تعویض لنت ترمز خودرو خود می‌توانید به تعمیرگاه اتو رگلاژ مراجعه کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید