تعمیر صدای زوزه پمپ هیدرولیک

علت زوزه کشیدن پمپ هیدرولیک

علت زوزه کشیدن پمپ هیدرولیک و علت خرابی پمپ هیدرولیک را در این مقاله به شما خواهیم گفت . برای تعمیر صدای زوزه پمپ هیدرولیک با شماره 09194143400 تماس بگیرید! پمپ هیدرولیک یکی از قطعات سیستم هیدرولیک خودرو محسوب می‌شود که باعث چرخیدن فرمان می‌شود.

هنگامی که فرمان می‌چرخد، پمپ هیرولیک روغن موجود را به قسمت هیدرولیک فرمان منتقل می‌کند و فرمان به راحتی می‌چرخد. بنابراین، این قسمت رانندگی و چرخیدن فرمان را آسان‌تر می‌کند. پمپ هیردولیکی دارای انواع مختلفی است که ممکن است نتوانیم علائم خرابی و علت زوزه کشیدن تمامی آن‌ها را بررسی کنیم. اما در این مقاله قصد داریم علت زوزه کشیدن پمپ هیدرولیک رایج که در بیشتر خودروها وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر پمپ هیدرولیک خودرو شما به مشکل خورده است، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

پمپ هیدرولیک چیست؟

سیستم فرمان خودرو یک سیستم کمکی از نوع هیدرولیکی، هیدروالکتریکی یا الکتریکی دارد که تحت عنوان power assist به معنای سیستم کمکی شناخته می‌شود. یا به هیچ سیستمی مجهز نبوده و در این حالت تحت عنوان unassisted یا بدون سیستم کمکی شناخته می‌شود.

جالب است بدانید که اولین خودرویی که به صورت انبوه تولید شد که دارای فرمان هیدرولیک بود، کرایسلر ایمپریال مدل 1951 میلادی بود. پس از این خودرو، شرکت‌های خودروسازی آمریکایی اقدام به نصب این آپشن در خودروهای خود کردند.

مزایای پمپ هیدرولیک خودرو

پمپ هیدرولیک روغنی نیروی خودر را به صورت پیوسته از پیشرانه ور حال چرخش دریافت می‌کند. فشار روغن آن بسیار زیاد است که به همین دلیل می‌تواند تایرهای بسیار پهن را تغییر زاویه دهد. این قطعات به دلیل شناوری روغن، طول عمر زیادی دارند و به راحتی خراب نمی‌شوند. طراحی و فرایند تولید این قطعه کار سختی نیست که به همین دلیل، تعمیر آن راحت بوده و هزینه زیادی ندارد.

قطعات پمپ هیدرولیک خودرو

پمپ هیدرولیک خودرو از قطعات متعددی ساخته می‌شود که این قطعات شامل موارد زیر هستند:

  • جعبه فرمان
  • میل فرمان
  • پمپ هیدرولیک
  • مخزن روغن هیدرولیک

اتصالات پر فشار و کم فشار هیدرولیک لز جعبه تا فرمان

انواع پمپ هیدرولیک فرمان

پمپ هیدرولیکی خودرو دارای انواع مختلفی است که به شرح زیر هستند:

  • پمپ مویرگی
  • پمپ پیستونی
  • پمپ لغزشی
  • پمپ غلطکی
  • پمپ دنده‌ای

در میان انواع پمپ‌های هیدرولیکی، سه نوع غلطکی، لغزشی و مویرگی به هم شباهت دارند. اما طراحی دو نوع پمپ دنده‌ای و پیستونی با هم تفاوت دارد. به طور کلی، در صنعت خودرو سازی، بیشتر از پمپ هیدرولیک مویرگی برای ساخت خودروها استفاده می‌شود. در این بخش‌ قصد داریم به انواع آن‌ها بپردازیم:

پمپ مویرگی

اساس عملکرد پمپ خودرو در سیستم فرمان خودرو و در بسیاری از انواع دیگر پمپ‌های سیالی مانند پمپ بتن نیز به کار برده می‌شود. پمپ هیدرولیک مویرگی دارای یک دیواره ثابت بیضی شکل د یک روتور شفاف است که به آن‌ها ماه و ستاره گفته می‌شود.

این نوع پمپ هیدرولیکی مقدار رطوبت یا آب در سیستم هیدرولیک را به طور دقیق مدریت کنند تا از آسیب دیدن تجهیزات هیدرولیکی به دلیل رطوبت بیش از حد جلوگیری کنند.

پمپ دنده‌ای

پمپ دنده‌ای یکی از انواع پمپ‌های هیدرولیکی است که در سیستم هیدرولیک خودرو استفاده می‌شود‌‌. این نوع پمپ وظیفه دارد روغن هیدرولیک را در سیستم هیدرولیکی به جریان در بیاورد.

پمپ هیدرولیک دنده‌ای معمولا از دت دنده که در یک محفظه قرار دارند، تشکیل می‌شود. این دنده‌ها به صورت درگیر با یکدیگر عمل می‌کنند تا روغن هیدرولیک را مکش می‌کنند و به آن فشار وارد می‌کنند. این نوع قطعات در مقایسه با پمپ‌های دیگر طراحی ساده تری دارند که به همین دلیل معمولا در خودروهای سبک و سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پمپ پیستونی

پمپ هیدرولیک پیستونی یک نوع پمپ هیدرولیکی است که برای جابه‌جایی سیالات با استفاده از پیستون‌ها طراحی شده است. این پمپ‌ها به ویژه در موارد صنعتی و خودروهای سنگین که به فشار بالا و جریان ثابت دارند، کاربرد دارند. این نوع پمپ‌ها مبتنی بر حرکت پیستون‌ها درون سیلندر هستند که باعث جابجایی سیال و تولید فشار می‌شوند.

پمپ پیستونی از چندین پیستون و سیلندر تشکیل شده است که در یک محفظه خاص به نام کامی قرار گرفته است. در این پمپ‌ها، پیستون‌ها به طور متناوب درون سیلندر حرکت کرده و روغن هیدرولیک را به سمت خروجی پمپ منتقل منتقل می‌کنند. جالب است بدانید که این نوع پمپ خودرو در خودروهای معدودی چون مازراتی کلاسیک سیتروئن، مرسدس بنز و لیموزین استفاده شد.

اشکالات پمپ هیدرولیک خودرو کدامند؟

پمپ هیدرولیک خودرو دچار ایرادهای مختلفی می‌شود که عبارتند از:

صدای زوره

این مشکل برای پمپ‌های مویرگی اتفاق می‌افتد که بعد از روشن شدن پیشرانه، صدای زوزه مانند تولید می‌کند. این ایراد ممکن است با پر کردن روغن مخزن برطرف شود اما اگر نشد، ممکن است ایراد از پله دار شدن دیواره بیضی شکل یا ساییده شدن تیغه‌های پمپ است.

از کار افتادن پمپ

در پمپ هیدرولیکی یک خار فلزی وظیفه اتصال شفت به ستاره پمپ را دارد. اگر این خار از جای خود در بیاید، شفت از ستار جدا می‌شود و عملکرد پمپ مختل می‌شود. بریده شدن کامل این شفت معمولا نادر است اما ممکن است اتفاق بیوفتد.

ضعیف شدن پمپ

در صورتی که قطعات درونی پمپ هیدرولیک خودرو بیش از ساییده شود، پمپ بازده کارایی خودش را از دست می‌دهد و ضعیف میشود. بنابراین، فرمان خودرو سفت‌تر می‌شود.

علت زوزه کشیدن پمپ هیدرولیک خودرو

شاید برای شما پیش آمده باشد که صدای زوزه کشیدن از پمپ هیدرولیک خودرو خود بشنوید. دلیل این صدا این است که جالب هوا به مرور روغن هیدرولیک را درون مخزن کاهش می‌دهد و موجب مکش کمی هوا به همراه روغن هیدرولیک می‌شود و به عملکرد پمپ هیدرولیک آسیب می‌زند. این آسیب باعث ایجاد صدا می‌شود که به آن زوزه کشیدن گفته می‌شود. از نشانه‌های این پدیده تغییر رنگ روغن هیدرولیک به سفید شده و موجب ایجاد کف می‌‌شود.

جمع‌بندی

 در این مقاله درمورد علت زوزه کشیدن پمپ هیدرولیک صحبت کردیم. پمپ هیدرولیک یکی از قطعات سیستم هیدرولیک است که حرکت خودرو و فرمان را آسان‌تر می‌کند. پمپ هیدرولیک دارای انواع مختلفی می‌شود که از جمله از آن‌ها می‌توان به پمپ مویرگی، پیستونی، دنده‌ای و … اشاره کرد. علت پمپ هیدرولیک خودرو می‌تواند ورود حباب هوا باشد که باعث کاهش روغن هیدرولیک می‌شود و با مکش مقداری هوا با روغن هیدرولیک باعث ایجاد این صدا می‌شود. صدای زوزه، از کار افتادن پمپ، ضعیف شدن پمپ و … ایرادهای پمپ هیدرولیک هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید